Olen 88a. Audi 80 B3 omanik. Nagu isegi aru saate, on tegu "vanakesega" ning tema elus-hoidmine kipub suht kulukaks ja vaevarikkaks muutuma. Samas pole ta ka kõige otstarbekam transpordivahend maal metsatalus teeolusid arvestades. Muidu aga tubli auto olnud, kuid mitte sellest ei tahtnud ma teile täna rääkida...
Nagu teema juba isegi ütleb, otsin oma perele veidi nooremat "koduabilist". Soov oleks hankida mõni selline, mis vähemalt aastakest 5(sõltuvalt indiviidi füüsisest ka rohkem) aitaks metsatalu elanikel transpordi-muresid lahendada. Pääle seda peaks ilmselt järgmise abilise "palkamise" peale mõtlema hakkama - ega "talutöö" pole kergete killast ja kõik, mis liigub, see kulub ja väsib.
Veidike (elu-)tingimustest - tarest enam-vähem sõidukõlbuliku teeni, mida meie põhjamaistes tingimustes kohati ka hooldatakse, on kilomeetrit 6. See kujutab endast metsa- ja kruusateed paari jõe ja oja oru ületamise/läbimisega. Sealt edasi on juba enam-vähem liikluskõlbulik asfalt-tee. Niiet põhiline mure on just metsatalust välja ja sinna tagasi saamine. Metsateed hooldatakse, nagu tänapäeval ikka, kohalike entusiastide toel ning talvetingimustes kusagil kolmanda-neljanda järgu tähtsuse korras. Seega on kodutee aeg-ajalt ka hangedes. Niipaljukest siis sellest...
Freelander hakkas silma just oma välimuse poolest. Off-road'i ei harrasta ning kündma ka ei kavatse autoga hakata - selleks on ikka teised "tehnika-imed". Seega sobiks meie perele just selline linna-maasturi tüüpi "koduabiline". Seni kasutatud isiklikest sõiduvahenditest mainiksin ära Suzuki "Samurai"(SJ410), Opel Frontera Sport 2.0 ja praegune Audi. Metsanduses töötades oli mul abiliseks Volvo L3314, millega eelnimetatud sõidukeid muidugi võrrelda ei kannata - no sai temaga ikka sõitusid tehtud ja toredaid aegu üle elatud. Ehhh... oli tubli sõiduk, kordagi ei jäänud temaga hädasse

Lugedes siinses foorumis Freelander'i kohta "õudus-jutte maalt ja merelt", hakkasin aga oma valikus/eelistuses kahtlema. On teil äkki selle margi-mudeli kohta ka midagi head ning positiivset öelda, mis taastaks mu optimismi ja motiveeriks valikut Freelander'i poolt langetama?
Olen aru saanud, et 1.8 liitrine bensumootoriga mudel tuleks kindlalt vaatluse alt välja jätta, kuid mida soovitaksite diislite hulgast? 2.5 liitrit oleks mootori mahu poolest maksimum, mida ma aktsepteerida söandaksin(eelistaks 2.0) ja käigukasti poolest olen rohkem manuaalsega kohanenud ning majanduslik seis tutt-uut "koduabilist palgata" ei võimalda - piima ja kapsa hinnad turul pole viimastel aastatel eriti soodsad olnud

Järel-turul pakutavaid imetledes aga ei riskiks enne teie asjatundlikke nõuandeid midagi otsustada. Või oleks siinsetel foorumlastel või isegi klubi liikmetel mõni asine "abimees"(Freelander 2.0 TD) mulle välja pakkuda? Tundub, et eriti odav see abimees just pole, kuid "kui asi väärib küünlaid", oleksin valmis umbes "sadakond kilo" kohe peo peale laduma. "Väärt riista" puhul pingutaks isegi natuke rohkem

Või saadate mu liigse lobisemis-himu pärast kohe "kukele" teisest soost(loe: marki-mudelit) "koduabilist" otsima?

Ahjaaa - ja mida tähendavad väljendid "juhtimisel peab tähelepanelik ja hoolas olema" ning "eksimusi ei andesta"? Kusagilt teemade hulgast jäid need silma seoses sõidustiiliga vms. On siis Land Rover'i juhtimises ja sellega manööverdamisel midagi eriomast, mida teiste autodega sõites ei pea arvestama või ei esine? Mille poolest ta nii eriline on, et seda peab lausa eraldi esile tooma?