http://www.landroverclub.ee/foorum/viewtopic.php?t=4941
Käisin vaatamas Disco-II, kõik oleks hea küll, aga pole päris see mida tahaks. Ja keegi vist ei taha enam Disco-I ka osta, kui väga heas korras ta ei ole.

liigub ringi ka eestis D1 96-98 mis on täitsa ok seisus ja 300tdi mootor on vägev...töötab nagu loom (sisse läheb vaid 2 juhetAndron kirjutas:Aga nendega DiscoIII/RRIII eriti metsa ei lähe, liiga kallid autod selle jaoks. Nüüd ma ei tea mida teha ! Võib olla 300 tdi Disco I oleks parem liikur, aga ei leia neid, kõik on läbi roostetanud. Uuesti teha sama tööd ma küll ei taha. Jään mõtlema kuidas käituda...
D1-le pista Super Gaz Standard Height Kit (Heavy Duty) DA4284 Ŗ158.33 või midagi taolist asjad alla ja auto on maanteel sõites jäigem ning asjalikum...ning 300tdi-ga mäkketõus on nohu...liigub kenasti. ohh ei jõua ära kiita oma diskotAndron kirjutas:LR haigus on kindlasti olemasTahtsin kunagi endale Defender, oli kallis, ostsin Disco, tõstsin ülesse ja panin Defeka mõõdu rattad alla ja valmis ta oligi
Aga tegelikult ma vaatasin, et Disco 2-le saab veel rohkem raha ivesteerida. Ei ole vist hea mõte. Aga põhiteema miks ma mõtlesin ära vahetada, et maanteel pikad otsad saaks natukene mugavam sõita. Näiteks, käisin Karjalas oma Discoga, rahavast ja asju oli auto täis, 2-käiguga oli vaja maanteel minna mäe ülesse.
Mina soovitaks küll mitte müüa, see töö mis tehtudAndron kirjutas:Aga nendega DiscoIII/RRIII eriti metsa ei lähe, liiga kallid autod selle jaoks. Nüüd ma ei tea mida teha ! Võib olla 300 tdi Disco I oleks parem liikur, aga ei leia neid, kõik on läbi roostetanud. Uuesti teha sama tööd ma küll ei taha. Jään mõtlema kuidas käituda...
Onu Landy ilmselt viitab minu 300TDI Defeka peale pandud Allispordi täismõõdus vahejahutile.landy kirjutas:Olen ise näinud, kudas 300Tdi mootoriga Defender paele võimsama intercooleri lisamist hoopis äkilisem oli.
Allisport full size uprated vahejahuti (siin sai sellest enne pisut räägitud). Esialgsed tunded sai siin juba ka kirja pandud. Tänaseks paar paaki tühjaks sõidetud seega saab kokkuvõtteid teha.
* kadunud on kiirendusel turbo "tühi koht"
* kiirendus tundub olevat TD5 mootorile sarnane
* kütusekulu on märgatavalt langenud: viimane mõõtmine 10,4 koos katusetelgiga, enne vahejahuti lisamist oli 11,3 ilma katusetelgita.
* jahutuse temp ei liigu endiselt paigast, seda ka koormaga käru vedades (väljas oli sel hetkel 26 kraadi), vent sai juba talvel maha keeratud.
Tervitusi Meerikamaalt kaIgatahes minu Defekal on peale Allisport täissuuruses jahuti pealepanekut (ja pumba reguleerimist) hoopis teine hingamine. Peale viimasel LRO Show-l tehtud teadjamate inimeste pisikesi muudatusi on masin eriline rakett - tagasi tulles oli Pirkol tema TD5-ga raskusi järel püsimisega. Saksamaa kiirteel pikal tõusul 5-nda käiguga 120 km/h hoida ei olnud probleem